Udvendig isolering

Udvendig isolering

Udvendig isolering af huse uden hulmure

Der findes i dag mange forskellige former for isolering på markedet. Hver isoleringsform har sit eget specifikke formål, og der er ofte både fordele og ulemper for hver af disse isoleringsformer. Derudover bliver der konstant udviklet nye isoleringsmetoder og –materialer, som kan opfylde de øvrige behov for isolering som ikke allerede opfyldes af de eksisterende materialer og metoder.

Et eksempel på et sådant tilfælde er udvendig facadeisolering. Da man opfandt og udviklede udvendig efterisolering af husfacader, blev det muligt for husejere i huse uden hulmure at isolere deres ydermure. Siden dette er udvendig isolering af facader blevet populært blandt mange ældre huse som er opført uden hulmure, da dette gør det muligt for netop sådanne huse at isoleres mere effektivt og derved spare penge på varmeregningen.

Hvad er udvendig isolering?

Udvendig facadeisolering af huse udføres ved at påmontere et lag isoleringsmateriale direkte uden på husets facade. Ved at isolere husets ydermure på denne måde, forhindrer man varmen inde fra huset i at slippe ud af huset efter den er blevet optaget af ydermurene. Selve udførslen af udvendig efterisolering af en husfacade foregår ved at der opsættes et træskelet uden på huset. Herefter isoleres der med det valgte isoleringsmateriale.

Materialevalget afhænger af hvad en eventuel håndværker vurderer vil fungere bedst, samt hvad du som husejer er villig til at betale. Uden på isoleringsmaterialet påmonteres et tyndt lag vindpap, som sørger for at skærme huset mod blæst og træk. Endeligt tilføjes en ydre beklædning, som kommer til at fungere som huset fremtidige ydre udseende. Denne udvendige beklædning fås oftest i flere forskellige farver og designs, og du får derfor som ejer af huset selv indflydelse på hvordan udseendet af dit hus skal se ud efter isoleringsarbejdet er gennemført.

Det skal du huske i forbindelse med udvendig isolering

Ønsker du at investere i en udvendig efterisolering af dine ydervægge, bør du grundigt overveje hvilke skønhedsmæssige konsekvenser proceduren får for husets facade fremover. Udvendig facadeisolering kan i langt de fleste tilfælde føre til en drastisk ændring i det ydre udseende af huset, og det er derfor vigtigt at du tænker situationen igennem før du endeligt beslutter dig.

Eventuelt kan du overveje at tage en arkitekt med på råd, som kan hjælpe dig med bedre at vurdere og visualisere hvordan huset vil komme til at se ud efter isoleringsarbejdet er færdiggjort. En anden faktor du bør tage i betragtning er prisen. Med udvendig isolering er det ikke muligt at fordele arbejdsprocessen over nogle år. Udvendig isolering foretages i ét ryk, og derfor kan regningen i flere tilfælde blive forholdsvis dyr.

Det kan på grund af dette ofte være en god ide at lægge et budget, så du får et bedre overblik over omkostningerne. Derudover kan du sætte disse omkostninger op imod hvor meget isoleringen vil spare dig i forhold til varmeudgifter hvert år, samt stor indtjeningsperioden for den udvendige isolering er. På denne måde er det nemmere at gennemskue de forskellige omkostninger og besparelser, samt at få et bedre indblik i om investeringen kan betale sig eller ej.