Spiser algerne mit tag?

Nej, du kan være ganske rolig. Det gør de altså ikke. Vi kan sagtens være enige om at de ikke er kønne at se på. Hvordan kommer du af med dem? Læs med her…

Alger gå væk

Ja var det bare så nemt, men det er det desværre ikke. Som sagt skal du huske på at algerne er ganske uskadelige. Hverken tag eller murværk tager skade af alger, så frygt ikke for husets holdbarhed. Så selv om du er en ansvarlig husejer, så er der ingen grund til at gå i panik over algerne. Du skal dog ikke begive dig af med at fjerne alger på taget. Der er faktisk større sandsynlighed for at du kommer til at skade taget, end at du slipper af med algerne.

Det alene ved at gå på, men også ved at kunne beskadige tagstenene hvis du bruger højtryksrenseren. Du risikerer at tagets overflade bliver mere ru og dermed mere modtagelig for algevækst. Det var jo ikke det der var tanken, vel?

 

“Jamen hvad pokker gør jeg så”, tænker du sikkert. Til en start kan du forebygge at algerne kan gro.

 

Hjælp til forebyggelse mod alger

Start med jævnligt årligt vedligehold, og du er godt på vej til at slippe for alger. Der er gode vækstbetingelser, der hvor der er begyndende afskalning eller nedbrydelse. Store buske og træer som kaster skygge på hus eller tagværk, bør beskæres. Holdes husets mure og tag tørt, så minimeres vækstbetingelserne for alger. Fugt er nemlig det alger bedst kan lide. Er dit tag lavet af eternit, så skal det undersøges for indhold af asbest. Det kræver at du kontakter Arbejdstilsynet, som kan informere dig om hvordan du skal forholde dig.

Hvad skal du i hvert fald ikke gøre

Der findes mange gode råd til at bekæmpe alger med. Du skal som udgangspunkt ikke bruge et middel der ikke er godkendt som algemiddel. Som minimum vil det udløse bødestraf i henhold til Kemikalieloven, i værste fald kan det give to års fængselsstraf. Så meget vil du alligevel næppe af med algerne…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*