Sokkelisolering
Sokkelisolering

Sokkelisolering

Sokkelisolering kan spare dig mange penge

Hvis du ønsker at spare penge på varmeregningen og hjælpe miljøet er det vigtigt at dit hus er tilstrækkeligt isoleret. Ved at efterisolere dit hus skal du bruge mindre energi på at varme huset op, da isoleringen sørger for at forhindre varmen i at undslippe huset.

For at opnå en optimal isolering af dit hus, bør du sørge for at huset er isoleret tilstrækkeligt. Flere danskere glemmer at udføre sokkelisolering af husets sokkel, og dette kan i flere tilfælde ende med at volde forskellige problemer og give en meget dyr varmeregning.

Hvad er sokkelisolering?

Sokkelisolering er efterisolering af husets sokkel. Soklen er den nederste del af husets ydermur, og denne bidrager i mange tilfælde en forholdsvis stor del til husets varmetab. Varmetab er noget der skal undgås for enhver pris, da et stort varmetab betyder en dyr varmeregning. At sokkelisolering er så vigtig en bestanddel i forbindelse med effektiv isolering af huset, skyldes primært to faktorer.

Soklen står for en overraskende stor del af husets varmetab, og dette faktum kombineret med at mange danskere glemmer at efterisolere deres sokkel fører til at der ofte er forholdsvis mange penge at spare ved at efterisolere hussoklen. Isolering af sokkel udføres ved at påmontere et lag isolerende materiale direkte uden på husets sokkel. Der kan benyttes forskellige materialer, og som oftest er tykkelsen på materialet mindst 100 mm tykt.

I bunden af soklen lægges dræn, der sørger for at transportere regnvand og fugt væk fra soklen, så der ikke opstår problemer med fugt. Desuden sikres der at terrænet ved foden af soklen har et fald i den modsatte retning. Dette sørger for at regnvand har sværere ved at løbe ned og forårsage fugtskader på soklen og husets fundament.

Sokkelisolering har flere fordele

Ud over at give besparelser på varmeregningen er det muligt at opnå yderligere fordele ved at efterisolere husets sokkel. Som oftest fører sokkelisolering til et bedre indeklima samt varmere gulve i huset, hvilket i sig selv kan være med til at nedbringe risikoen for at blive forkølet eller blive smittet med sygdomme såsom influenza. En anden fordel ved isolering af sokkel er at det isoleringsmateriale der monteres uden på soklen hjælper med at skærme mod vinden, hvilket minimerer og forebygger træk henover gulvene.

Desuden kan en efterisolering af soklen også vise sig at være en visuel forbedring af huset. Derudover kan isolering af husets sokkel være med til at minimere fugtproblemer omkring soklen og husets fundament. Dette medfører også at der forekommer en betydeligt lavere risiko for kondens og skimmel ved soklen og fundamentet, hvilket ofte viser sig at være en stor fordel. En anden fordel ved isolering af soklen der i nogle tilfælde kan vise sig at være yderst gavnlig er at en efterisolering af husets sokkel kan være med til at øge husets værdi betydeligt.

Dette kan være særligt nyttigt hvis du beslutter dig for at sælge huset i fremtiden. Endeligt bevirker det lavere energiforbrug der opnås i forbindelse med effektiv efterisolering af hussoklen også at man hjælper med at aflaste miljøet.