Loftisolering

Loftisolering

Der findes mange forskellige former for isolering der hver især er rettet mod at isolere et bestemt sted i boligen. En form for isolering der er enormt vigtig at have, men som flere danskere glemmer at tænke over når de isolerer deres huse, er loftisolering. Som bekendt stiger varm luft til vejrs, og har man ikke isoleret loftet tilstrækkeligt, kan dette føre til et forholdsvis stort varmetab, hvilket sandsynligvis vil have en betydelig effekt på energiforbruget og kunne ses afspejlet i varmeregningen.

Naturligvis er alle boliger udstyret med loftisolering i nogen grad, men isoleringsmaterialer har det med at blive mindre effektive til at isolere med tiden. Er din bolig opført for nogle eller en del år siden, er det sandsynligt at loftisoleringen er blevet mindre effektiv end den oprindeligt var, og at det derfor kan være en fordel at vælge at efterisolere dit loft.

Loftisolering med det rette materiale

Ønsker du at efterisolere dit loft kan dette gøres med flere forskellige materialer. Alle de isoleringsmaterialer der er at finde på markedet i dag har både fordele og ulemper, og du bør derfor være grundig i din vurdering af hvilket materiale du ønsker at benytte. Ofte kan det være oplagt at spørge en ekspert til råds, så du er sikker på at dit valg af isoleringsmateriale passer til formålet.

Et materiale der er meget populært og har været det i efterhånden mange år når det kommer til isolering er rockwool. Dette er et mineraluldsmateriale, hvilket vil sige at det har en yderst høj brandsikkerhed. Derudover har rockwool isolering en stor massefylde sammenlignet med mange andre isoleringsmaterialer, hvilket gør det brugbart i forbindelse med lydisolering.

Et andet materiale der kan være oplagt i forbindelse med isolering loft er papiruld. Dette materiale er et granulat, hvilket vil sige at det er muligt at udfylde samtlige sprækker og revner med isoleringsmaterialet. Dette giver en yderst god isoleringsevne. Herudover er papiruld både fugtoptagende og –afgivende, hvilket giver muligheden for at undvære dampspærre.

Hvordan udføres loftisolering?

Selve isoleringen af loftet kan i nogle tilfælde foretages af menigmand. Dette gælder eksempelvis i forbindelse med isolering med isoleringsbatts eller –ruller. Rockwool er et eksempel på et materiale der typisk findes som batts og ruller, og som du derfor som husejer selv kan foretage loftisolering med. Batts eller ruller placeres så de sidder tæt op til alle spær og bjælker på loftet, så varmen har sværest ved at finde ud af boligen. Vælger du at isolere med et isoleringsgranulat må du ikke selv udføre isoleringen.

Her skal du i stedet have fat i en håndværker, og få ham til at isolere dit loft. Isolering med granulat udføres ved at isoleringsgranulatet blæses ud i loftsrummet, så det dækker hele loftsgulvet. Her vil kuldebroer ikke have mulighed for at opstå, hvilket giver en mere effektiv isolering end hvis du isolerer med bats eller ruller. Dog er isolering med granulat ofte dyrere, netop fordi det er nødvendigt at hyre en håndværker der kan udføre isoleringsarbejdet. Loftisolering pris afhænger altså meget af dit valg af isoleringsmetode.