Gulvisolering

Gulvisolering

Gulvisolering kan spare dig mange penge

Når man er husejer er det vigtigt at isoleringen er på plads. Uden tilstrækkelig isolering opstår der et stort varmetab hvilket kan ses tydeligt på varmeregningen. En effektivt isoleret bolig holder bedre på varmen, og har af den grund ikke så stort et varmeforbrug som en dårligt isoleret bolig har.

Af den grund er det vigtigt at have effektivt isoleringslag alle steder i boligen hvor man oplever varmetab, så man kan spare flest muligt penge på varmeregningen. De fleste forbinder umiddelbart udtrykket ”isolering” med hulmursisolering eller loftsisolering. Der findes dog også mange andre isoleringsformer, hvoraf en af de vigtigste er gulvisolering.

Hvad er gulvisolering?

Gulvisolering er som navnet hentyder isolering af gulv. Et godt isoleret gulv har mange fordele, og mange danskere vælger af denne grund at efterisolere deres gulve så de kan få varmere gulve og en lavere varmeregning. Formålet ved at isolere ens gulve er at afholde gulvene fra at afgive varme til husets fundament. Isolering af gulv kan ske på flere forskellige måder, og hver af disse metoder har både fordele og ulemper.

En måde hvorpå man kan isolere sit gulv er ved hjælp af gulvisoleringsplader af flamingo. Pladerne lægges ned under gulvet, og pga. flamingoens yderst gode isoleringsevne vil man i de fleste tilfælde kunne nøjes med et forholdsvis tyndt lag isolering. Et andet materiale der typisk anvendes i forbindelse med isolering af gulve er papiruld. Papiruld er et eksempel på et materiale der er miljøvenligt samtidigt med at det har en meget god isoleringsevne.

Materialet er et granulat, og består af kværnet genbrugspapir i meget små stykker, hvilket gør det muligt at få materialet til at udfylde alle små sprækker og kroge i forbindelse med isolering af gulvet. Nogle vælger også at benytte rockwool til at isolere deres gulve med. I sådanne tilfælde optræder materialet også som et granulat, netop på grund af muligheden for at kunne pakkes tættere og derved opnå en højere isoleringsevne. Det skal nævnes at flamingo også fås som granulat.

Materialevalget afhænger naturligvis af gulvisolering pris samt hvilke egenskaber du prioriterer højest. Derudover afhænger dit valg af isoleringsmateriale også delvist af hvilket gulv du vil isolere. Eksempelvis kræver gulve i stueplan at isoleringsmaterialet er modstandsdygtigt mod fugt, hvilket ikke nødvendigvis altid er tilfældet ved gulve der ikke klassificeres som terrændæk.

Andre fordele ved gulvisolering

Som bekendt er det muligt at opnå store besparelser på varmeregningen ved at isolere dine gulve. Der findes dog også en række yderligere fordele der kan opnås i forbindelse med effektiv isolering af gulv. Et gulv der er dårligt isoleret vil oftest føles koldt at gå på. Ved at efterisolere dine gulve kan du undgå kolde fødder, og opnå en meget mere behagelig tilværelse i dit hjem.

Isolering af gulv kan desuden også afhjælpe støj i forbindelse med knirkende gulve. I mange tilfælde skyldes et knirkende gulv at isoleringen under gulvet er faldet sammen eller ikke ligger jævnt fordelt. Det er altså muligt at komme af med støjgener i forbindelse med knirkende gulve blot ved hjælp af efterisolering af gulvene.